Om mig

Lanserade min sida 2011, tanken har alltid varit erbjuda porträtt med en personlig touch för familj, bloggare, entreprenörer. Bilder som förmedlar människan framför mitt kameraobjektiv.

Fotografisk bild har fascinerat mig sedan jag var liten gosse. Tillsammans med min far fick jag se en bild växa fram i framkallningsbadet i vårt hemmabyggda labb i Luleå. Under uppväxttiden var jag med i otaliga fotoföreningar och bildintresserade sällskap.

1995 sökte jag till Nordens Fotoskola, efter två års utbildning som ofta var projektbaserad så började jag inom dagspressen. Jag har sedan dess arbetat på många olika arbetsplatser inom bild, ibland som fotograf andra tillfällen som bildhanterare och i reklamproducerande kapacitet. Jag arbetar sedan 2011 dagtid på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm som Medicinsk Fotograf.

Att arbeta som fotograf kan ofta jämföras med en sorts historiens bevarare. Vi fångar ögonblick i tiden och bevarar dom för i ett format som kan göras tillgänligt för nästan alla. Vi människor på jorden har olika kulturer och talar många olika språk. En bild däremot kan tala till alla oavsett språk eller kultur, det finns otaliga exempel på bilders betydelse genom historien. För mig personligen är det mötet med människan som fascinerar. Jag kan likställa min kamera som ett sorts visum som ger mig tillgänglighet till kunskap jag med största sannolikhet inte kan få uppleva utan kamera.

Då jag arbetar på Karolinska Universitetssjukhuset i veckorna sker annan fotografi på helger. Om du är intresserad av mina tjänster och pris så kan du kontakta mig via kontaktformuläret.

Mina tjänster innefattar: Porträtt i studio, Porträtt i miljö inom Uppsala.

Jag innehar F-skatt.
Vänligen/ Ola Lundström